Parkgondozás

  Cím: Szerencs, Eperjes út 9.

  Vezető: Bakos Béláné

  Telefon: 47/361-308

   

  Folyamatosan végezzük az előző év őszén az üvegházba átteleltetés, szaporítás végett betárolt muskátli tövek és az újonnan, szaporítás céljára vásárolt elit minőségű növények gondozását, az anyatövekről szedett hajtásdugványok gyökereztetését, a meggyökeresedett dugványok poharazását, ápolását. Január elejétől elkezdjük az egynyári növények vetését, palánta nevelését, a kikelt növények tűzdelését, poharazását, gondozását és a kiültetését.

    

  Kora tavasszal hozzálátunk az út menti és parkokban lévő díszfák és díszcserjék metszéséhez, tányérozásához, kiszáradt fák kivágásához, a rózsatövek metszéséhez, kitakarásához, nyesedék összegyűjtéséhez, elszállításához. A fagyok megszűntével rögtön belevágunk a frekventáltabb helyeken lévő virágágyások kétnyári növényekkel (árvácskákkal) történő beültetéséhez, a már ősszel beültetett ágyásokban az elpusztult növények pótlásához. Áprilisban megkezdjük a kétnyárival be nem telepített ágyások előkészítését. Május elején felszedjük a kétnyáriakat és a hagymásokat. Hozzálátunk az egynyáriak parkokba történő kiültetéséhez, virágoszlopok kitelepítéséhez. Egyben megkezdjük a muskátlik kihelyezését a kandeláberekre. Folyamatosan gondoskodunk a beültetett virágágyások, valamint a kihelyezett cserepes növények ápolásáról (gyomlálás, locsolás, tápanyag ellátás, növényvédelem). Szükség szerint végezzük a díszfák, cserjecsoportok, rózsaágyások gondozását, kapálását, bokorrózsák vadalását, a sövénynövények nyírását, a cserjecsoportok útpadka menti vágását, a levágott nyesedék összegyűjtését, elszállítását. Tavasztól kezdve folyamatosan kaszáljuk kézi és gépi erővel egyaránt a városi zöldfelületeket, a frekventáltabb helyeken 6, máshol 3-4 alkalommal. Összegyűjtjük és elszállítjuk a kaszálékot.

   

  Augusztusban hozzálátunk a kétnyári virágok előneveléséhez. Szeptemberben kezdődik az egynyáriak kiszedése, az ágyások kiültetéshez történő előkészítése (trágyázás, talajfertőtlenítés, talajművelés). Októberben megkezdjük a kétnyári és hagymás növények kiültetését. A tél beálltáig gondoskodunk a kiültetett növényekről. Október elején leszedjük a kihelyezett muskátlikat, előkészítjük őket a teleltetéshez, és megkezdjük az új tövek hajtásdugványról történő szaporítását. Elvégezzük a cserjecsoportok, rózsák hantos ásását, takarását. Folyamatosan összegyűjtjük és elszállítjuk az ősszel lehullott lombot.

     

   

   

  Látogatóink száma

  Ajánló  Vonalban

  Oldalainkat 54 vendég és 0 tag böngészi

  Keresés

  © 2024 Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft.

  Please publish modules in offcanvas position.